Over Matea Verloskundigen

Als verloskundige zijn wij betrokken bij een hele bijzondere periode in het leven van de aanstaande ouders. Wij vinden het dan ook een voorrecht om deze gebeurtenis van zo dichtbij mee te maken en jullie daarin zo goed mogelijk te begeleiden. Een persoonlijke benadering van de verloskundige zorg vinden wij erg belangrijk. Wij bieden graag een luisterend oor en nemen ruim de tijd voor de controles tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed.

 

Matea_kind-8

 

Persoonlijke afstemming

Door een persoonlijke afstemming kunnen wij zorg op maat bieden aan jou en je partner. Hierin vinden wij het uit stralen van rust en vertrouwen erg belangrijk. Je geeft aan wat je wensen zijn en wij zetten onze vakkennis en ruime ervaring in om je wensen op een verantwoorde en professionele wijze mogelijk te maken. Wij hebben begrip voor je eigen levensvisie en respect en belangstelling voor iedereen persoonlijk.

 

Intensieve begeleiding

Doordat wij een kleine verloskundigenpraktijk zijn zal je tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk dezelfde verloskundige treffen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om elkaar goed te leren kennen; om rust en begrip te ervaren en een vertrouwensband op te bouwen. Het beleven van de zwangerschap en het baringsproces worden hierdoor positief beïnvloed. Onze ervaring en wetenschappelijk onderzoek leert, dat intensievere begeleiding zorgt voor een beter verloop van de bevalling en minder medisch ingrijpen. Intensieve begeleiding geeft je als zwangere en barende samen met je partner de kans om keuzes te maken die het beste bij jou (jullie) passen. Mede hierdoor kijken de vrouw en haar partner samen met ons heel vaak met voldoening en dankbaarheid terug op die belangrijke, wonderlijke en ingrijpende gebeurtenis, van het ontstaan van nieuw leven tot en met de geboorte van het kindje en de eerste tijd erna.

 

Samenwerking

Om de continuïteit en bereikbaarheid te garanderen bij kortdurende afwezigheid (nascholing, twee bevallingen tegelijk) en vakanties of ziekte, werken wij samen met verloskundige waarnemers in de regio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jolette Krikke - van den Nagel

Mijn naam is Jolette van den Nagel. In 1989 ben ik geboren en ik ben opgegroeid in Elspeet. In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Daarnaast ben ik ook echoscopiste en ik maak zelf de echo’s in de praktijk. Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende verloskundigen praktijken waargenomen, waaronder ook in deze praktijk. Sinds 1 april 2016 heb ik de verloskundigenpraktijk overgenomen van Inge Walker-Iedema en werk ik met veel plezier als vaste verloskundige bij deze praktijk.
Als verloskundige ben ik betrokken bij een hele bijzondere periode in het leven van de aanstaande ouders. Ik vind het dan ook een voorrecht om deze gebeurtenis van zo dichtbij mee te maken en jullie daarin zo goed mogelijk te begeleiden. Hierin vind ik het bieden van persoonlijke zorg erg belangrijk.

Simone van Laar - van Gurp

Graag stel ik me voor. Mijn naam is Simone van Laar – van Gurp. In 1984 ben ik geboren in een klein dorpje in Zeeland, Lewedorp genaamd. In mijn jeugd ben ik verhuisd naar een dorp verderop;
Nieuwdorp. In juni 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige en daarnaast heb ik ook mijn verpleegkundig diploma op zak.
Zesentwintig jaren heb ik in het Zeeuwse mogen wonen. In september 2009 ben ik getrouwd met een lieve man uit Barneveld en zijn we in Renswoude komen wonen. Inmiddels hebben we 3 kinderen mogen ontvangen Ruben, Nick en Rhodé.
Sinds september 2010 werk ik als vaste waarneemster in deze praktijk. Ik vind het mooi om in deze praktijk werkzaam te zijn omdat ik de christelijke visie van Matea deel.

Jullie zullen mij vooral op de vrijdag treffen voor zowel dienst als spreekuur. Ik verheug mij enorm op de uitdaging in deze (vernieuwde) praktijk en ik hoop dan ook op een fijne, leuke en gezellige samenwerking!

Janine van der Kolk-van de Poppe

Mijn naam is Janine van der Kolk-van de Poppe. In 1995 werd ik geboren in het Twentse Rijssen, waar ik ook ben opgegroeid. In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Verloskunde Academie in Groningen. Na mijn studie heb ik waargenomen bij verschillende praktijken, in Zwolle en in de omgeving van Rijssen. In maart 2018 ben ik getrouwd en ben ik in de omgeving Barneveld komen wonen. Vanaf juni 2018 werk ik als waarneemster bij deze praktijk.
Ik vind het mooi om als verloskundige met allerlei verschillende mensen in contact te komen en hen te begeleiden tijdens zwangerschap, geboorte en kraambed. Persoonlijke zorg die bij je past vind ik dan ook erg belangrijk!

Miriam Derks

Mijn naam is Miriam Derks. Ik ben in 1991 geboren in Ede en woon bijna mijn hele leven al hier in de buurt. Ondertussen getrouwd en met mijn man en 3 zoontjes neergestreken in Lunteren. Vanaf 2019 mag ik mijzelf verloskundige noemen en heb daarna bij verschillende praktijken in de omgeving gewerkt, waaronder ook bij Matea. De praktijk was dus niet onbekend voor mij toen ik begin 2021 weer terug kwam.
Ik vind het bijzonder om een onderdeel te zijn van het wonder van nieuwe leven. Elke zwangerschap, bevalling en kraamtijd is weer anders en het is mooi om hierbij betrokken te zijn op ieders eigen en persoonlijke manier.

Jolette